Χαράλαμπος Α. Τσακιρόπουλος - Ορθοπαιδικός Χειρούργος

Νέα / Ανακοινώσεις

ΕΟΠΥΥ: Καταργήθηκαν τα Βιβλιάρια Υγείας 06.04.2019

Την οριστική κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών της οικογένειάς τους τους ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.).

Το ΥΓΕΙΑ εκπαιδεύει στη ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική03.04.2019

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης στη Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ κατόπιν πρόσκλησης, ιατροί από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, για να εκπαιδευτούν στη ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική. Η εκπαίδευση των ιατρών έγινε από την Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Δρετάκη, Διευθυντή της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής. Ο κ. Δρετάκης είναι επίσημος εκπαιδευτής ρομποτικής ορθοπαιδικής με βάση τις Η.Π.Α., με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση ορθοπαιδικών ιατρών στην Ευρώπη και σε διάφορες χώρες


Oρθοπαιδική ή Ορθοπεδική02.04.2019

Το όνοµα Ορθοπαιδική εµφανίσθηκε για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία το 1741. Το σχηµάτισε ο Γάλλος ιατρός Nicolas Andry από τις ελληνικές λέξεις “Ορθός” και “Παιδίον” (ίσιο παιδί). Στην Ελλάδα το όνοµα Ορθοπαιδική βρέθηκε να γράφεται µε ε από το “Ορθός” και “Πέδη” (τροχοπέδη) αλλάζοντας την ιστορική του ετυµολογία και προέλευση χωρίς να αναφέρεται πότε, πώς και από ποιους έγινε αυτή η αλλαγή. Η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ορθοπαιδικής Εταιρείας, αποδέχθηκε το 1997 την επαναφορά του ονόµατος “Ορθοπαιδική” στις ιστορικές του ρίζες γράφοντάς το µε αι, από τις ελληνικές λέξεις “Ορθόν Παιδίον”. Συµπερασµατικά και τα δύο ονόµατα είναι σωστά και τα δύο δεν καλύπτουν πλήρως όλο το φάσµα της Ορθοπαιδικής σήµερα και η ονομασία που τελικά αποφασίστηκε έχει καθαρά ιστορικό χαρακτήρα.

Καλώς Ήλθατε31.03.2019

Ο Χαράλαμπος Α. Τσακιρόπουλος - Ορθοπαιδικός Χειρούργος, σας καλωσορίζει όλους και όλες στην ιστοσελίδα του. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις ορθοπαιδικές παθήσεις και τα είδη των τραυματισμών που μπορούμε να θεραπεύσουμε, διάφορα νέα από τον ιατρικό κόσμο, καθώς και θέματα που αφορούν το ιατρείο μας. Σκοπός μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τον ασθενή διασφαλίζοντας την καθοδήγηση και λήψη της ορθής κλινικής απόφασης, ανταποκρινόμενοι πάντα στις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες σας.